Att tänka på när man spelar Paintball

Vad bör man tänka på när man bokar paintball hos oss?

Kläder

Ta på oömma kläder och bekväma skor/kängor. Våra skyddsdräkter täcker i stort sett hela kroppen, vad man vill ha under bestämmer man själv men vi kan rekommendera träningskläder på sommaren och mjukiströja och byxor under Vår/Höst.

Gör det ont?

Att bli träffad av en paintball känns som att bli träffad av en bandyboll på ett ungefär. Spelet ger så pass högt adrenalin så att en träff känns försumbar.

Är Paintball farligt?

Detta är den absolut vanligaste frågan som ställs från oroliga föräldrar och intresserade som inte provat än. Självklart är det inte farligt, tvärtom är paintball en mycket säker sport, förutsatt att man följer reglerna.

När det gäller paintball så är det absolut viktigast att använda skyddsmask så man skyddar ögon och ansikte. Vi använder givetvis godkända masker tillverkade specifikt för paintballbruk. Så fort du går på banan så skall masken användas, oavsett om du spelar eller inte.

En annan viktig regel gällande säkerheten är att använda en pip-påse, som sättas över pipan när man inte spelar. Pip-påsen hindrar bollar att lämna pipan om man av misstag skulle komma åt avtryckaren utanför banan.

Följer man reglerna så finns det inget att oroa sig för. Ni kan istället se fram emot en rolig upplevelse fylld med adrenalin, svett och oförglömliga minnen.

Säkerhet

Paintballkulor har en utgångshastighet på ca 100 m/s och en räckvidd på runt 100 m. Våra säkerhetsregler som vi går igenom innan ni får era markörer är viktiga och vi ber alla lyssna på och respektera dessa regler annars kommer varningar att delas ut. Vi förbehåller oss rätten att stänga av personer som inte följer våra regler utan krav på återbetalning. Allt spel sker på egen risk.

Ålder

15 år gäller utan målsmans sällskap. Det är okej att spela även om man är under 15 år, men då krävs målsmans godkännande.

Det finns inte reglat i lagen vad som gäller ang. ålder för spel i anordnade former som dessa. Vi vill att målsmans godkännande skall finnas för ungdomar och barn under 15 år. Råder det några tveksamheter hemma be gärna era föräldrar ringa oss så förklarar vi mer för dom. Paintball är en rolig och actionfylld sport som utövas på SM och VM-nivå.